Milk quality management in crisis management system

Authors

  • O. V. Bezsmertna Vinnytsia National Technical University
  • I. V. Shvarts Vinnytsia National Technical University
  • N. M. Tarasiuk Vinnytsia National Technical University

Keywords:

молоко, молокопродуктовий підкомплекс, криза, якість, антикризове управління, ґатунок молока, жирність

Abstract

The features of the supply of raw milk to processing plants are considered. The influence of the crisis situation in the country on the indicators of milk quality is revealed. The model of milk quality crisis management is developed according to the results of the analysis.

Author Biographies

O. V. Bezsmertna, Vinnytsia National Technical University

Cand. Sc. (Econ.), Assistant Professor of the Chair of Managers Training

I. V. Shvarts, Vinnytsia National Technical University

Cand. Sc. (Econ.), Assistant Professor of the Chair of Managers Training

N. M. Tarasiuk, Vinnytsia National Technical University

Cand. Sc. (Econ.), Senior Lecturer of the Chair of Enterprise Economics and Industrial Management

References

1. Васильчак С. В. Виробництво молока та перспективи його розвитку / С. В. Васильчак, О. Р. Жидяк // Науковий ві-
сник НЛТУ України. — 2009. — Вип. 19.1. — С. 99—106.
2. Петренко Р. О. Економічна ефективність виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах Харківської
області / Р. О. Петренко // Вісник ХНАУ. — 2009. — № 9. — С. 42—45.
3. Шкільов О. В. Внутрішньогосподарські резерви підвищення ефективності виробництва молока / О. В. Шкільов //
Економіка АПК. — 2007. — № 9. — С. 33—36.
4. Шубравська О. В. Розвиток ринку молока і молочної продукції: світові тенденції і вітчизняні перспективи /
О. В. Шубравська, Т. В. Сокольська // Економіка і прогнозування. — 2008. — № 2. — С. 80—93.
5. Радько В. І. Управління якістю сировини – один із шляхів підвищення економічної ефективності молокопродукто-
вого підкомплексу / В. І. Радько // Економіка АПК. — 2006. — № 8. — С. 138—141.
6. Саблук П. Т. Економіка виробництва молока і молочної продукції в Україні : моногр. / П. Т. Саблук, В. І. Бойко.
— К. : ННЦ ІАЕ, 2005. — 340 с.
7. Ільчук М. М. Економічна ефективність функціонування молокопродуктового підкомплексу регіону / М. М. Ільчук,
В. І. Радько // Аграрна освіта і наука. — 2007. — Т. 8. — № 1—2. — С. 84—90.
8. Еш С. М. Система антикризового управління та методологічні підходи до її формування / С. М. Еш // Вісник
ЖДТУ. — 2012. — № 1 (59). — С. 103—107.
9. Шпичак О. М. Реальна оцінка економічного стану АПК України як необхідна передумова виходу його з кризи /
О. М. Шпичак // Економіка АПК. — 2007. — № 5. — С. 24.
10. Василенко В. О. Антикризове управління підприємством / В. О. Василенко. — К. : ЦУЛ, 2003. — 504 с.
11. Лігоненко Л. О. Антикризове управління підприємством : теоретико-методологічні засади та практичний інстру-
ментарій / Л. О. Лігоненко. — К. : КНТЕУ, 2001. — 580 с.
12. Штангрет А. М. Антикризове управління підприємством / А. М. Штангрет, О. І. Копилюк. — К. : Знання, 2007. — 335 с.

Downloads

Abstract views: 135

Published

2015-03-24

How to Cite

[1]
O. V. Bezsmertna, I. V. Shvarts, and N. M. Tarasiuk, “Milk quality management in crisis management system”, Вісник ВПІ, no. 1, pp. 43–48, Mar. 2015.

Issue

Section

Economics and management

Metrics

Downloads

Download data is not yet available.