Influence of outer rail rising of railway curve on critical speed at which trains can still pass curve without leaving the track

Authors

  • O. B. Mokin Вінницький національний технічний університет
  • B. I. Mokin Вінницький національний технічний університет

Keywords:

train, railway, railway curve, outer rail raising

Abstract

Taking into account the effect of outer rail raising there had been created the mathematical model for the critical speed at which trains can still pass railway curve without leaving the rails of the track.

Author Biographies

O. B. Mokin, Вінницький національний технічний університет

завідувач кафедри

B. I. Mokin, Вінницький національний технічний університет

професор

References

1. Мокін Б. І. Модель обмеження на лінійну швидкість вагона електропотяга під час його руху по закругленню колії / Б. І. Мокін, О. Б. Мокін // Вісник Вінницького політехнічного інституту. — 2009. — № 3. — С. 27—29.
2. Інструкція по устрою та утриманню колії залізниць України / [Е. І. Даниленко, А. М. Орловський, А. П. Татуревич та ін.]. — К. : Транспорт України. — 1999. — 248 с.
3. Правила визначення підвищення зовнішньої рейки і встановлення допустимих швидкостей в кривих ділянках колії (ЦП/0056): Затв. наказом Укрзалізниці від 27.04.99 / [А. М. Орловський, О. М. Патласов, В. В. Циганенко та ін.].— Дніпропетровськ: Арт-Прес. — 1999. — 44 с.
4. Фейнман Ричард. Фейнмановские лекции по физике / Р. Фейнман, Р. Лейтон, М. Сэндс. ; пер. с англ. — М. : Мир, 1976. —Т 1-2. — 439 с.
5. Курган Д. Н. Определение допускаемой скорости движения в кривой реального очертания / Д. Н. Курган // Транс-порт : сб. науч. тр. — Днепропетровск, 2001. Вып. 8. — С. 119—123.

Downloads

Abstract views: 366

Published

2010-11-12

How to Cite

[1]
O. B. Mokin and B. I. Mokin, “Influence of outer rail rising of railway curve on critical speed at which trains can still pass curve without leaving the track”, Вісник ВПІ, no. 3, pp. 158–163, Nov. 2010.

Issue

Section

Mechanical engineering and transport

Metrics

Downloads

Download data is not yet available.