Control system of dairy butter beater of continuous action taking into account the delay of information of the state of technological object
Keywords:
humidity, dairy butter, model of autoregression, stripe humidity measuring deviceAbstract
Questions, related to evaluation descriptions of existent decisions in the area of stabilizing the humidity of dairy butter at its deviation from normal value, conditioned by complex influence of uncontrolled revolting factors on the stage of the reservoir cream aging, are considered, and the approach to the construction of the control system of dairy butter beater of continuous action is offered, that gives an opportunity to compensate these influences due to the automatic change of angular rate of mechanism of beater taking into account the delay of information of technological object state.References
1. Бажанов В. А. Зависимость относительной диэлектрической проницаемости сливочного масла от степени диспер-сности водяной фазы / В. А. Бажанов, Б. В. Корнелюк. — Ярославль, 1970. — 10 с.
2. Панфилов В. А. Машины и аппараты пищевых производств / В. А. Панфилов — М. : Высшая школа. — 2001. — 703 с.
3. Берлинер М. А. Измерение влажности. — Изд. 2-е, перераб. и доп. / М. А. Берлинер. — М. : Энергия, 1973. — 420 с.
4. Кухарчук В. В. Аналіз методів неруйнівного контролю гетерогенних дисперсних діелектриків / В. В. Кухарчук,
В. В. Богачук, І. К. Говор, В. Ф. Граняк // Вісник Вінницького політехнічного інституту. — 2009. — № 5. — 7 с.
5. Богачук Володимир Васильович. Методи та засоби вимірювального контролю порошкоподібних матеріалів : моног. / В. В. Богачук, Б. І. Мокін. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2008. — 141с.
6. Фуско В. СВЧ цепи. Анализ и автоматизированное проектирование : пер. с англ. / В. Фуско. — М. : Радио и связь, 1990 г. — 288 с.
7. Сивухин Д. В. Общий курс физики : учеб. пос. для вузов. В 5 т. Т. VI. / Д. В. Сивухин. — М. : Физматлит, 2005 г. — 795 с.
8. Вимірювання, контроль та діагностика в технічних системах — 2011. Збірник тез доповідей. — Вінниця : ВНТУ, 2011. — 214 с.
2. Панфилов В. А. Машины и аппараты пищевых производств / В. А. Панфилов — М. : Высшая школа. — 2001. — 703 с.
3. Берлинер М. А. Измерение влажности. — Изд. 2-е, перераб. и доп. / М. А. Берлинер. — М. : Энергия, 1973. — 420 с.
4. Кухарчук В. В. Аналіз методів неруйнівного контролю гетерогенних дисперсних діелектриків / В. В. Кухарчук,
В. В. Богачук, І. К. Говор, В. Ф. Граняк // Вісник Вінницького політехнічного інституту. — 2009. — № 5. — 7 с.
5. Богачук Володимир Васильович. Методи та засоби вимірювального контролю порошкоподібних матеріалів : моног. / В. В. Богачук, Б. І. Мокін. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2008. — 141с.
6. Фуско В. СВЧ цепи. Анализ и автоматизированное проектирование : пер. с англ. / В. Фуско. — М. : Радио и связь, 1990 г. — 288 с.
7. Сивухин Д. В. Общий курс физики : учеб. пос. для вузов. В 5 т. Т. VI. / Д. В. Сивухин. — М. : Физматлит, 2005 г. — 795 с.
8. Вимірювання, контроль та діагностика в технічних системах — 2011. Збірник тез доповідей. — Вінниця : ВНТУ, 2011. — 214 с.
Downloads
-
PDF (Українська)
Downloads: 42
Abstract views: 147
Published
2010-11-12
How to Cite
[1]
V. V. Bohachuk and V. F. Hraniak, “Control system of dairy butter beater of continuous action taking into account the delay of information of the state of technological object”, Вісник ВПІ, no. 2, pp. 9–13, Nov. 2010.
Issue
Section
Automation and information-measuring equipment
License
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).