Application of scenario method for managing of bakery production.
Keywords:
scenario method, bread manufacturing, target factor chart, brewAbstract
Expediency of scenario method application for bakery production technology management is considered. Target factor analysis of system operation is performed. Target factor chart for brew making stage is shown. Automatic management system developed on the scenario method gives an opportunity to consider all possible situations and to make effective reaction on the changes during the bread making process.References
1. Злобин Л. А. Оптимизация технологических процессов хлебопекарного производства / Л. А. Злобин. — М. : Аг-ропромиздат, 1987. — 200 с.
2. Кононов Д. А. Эффективные стратегии формирования сценариев поведения сложных систем в АСУ ЧС / Д. А. Ко-нонов // Автоматика и телемеханика. — 2001. — № 2. — С. 170—181.
3. Юдицкий С. А. Сценарный подход к моделированию поведения бизнес-систем / С. А. Юдицкий. — М. : Синтег, 2001. — 108 с.
4. Томашевський В. М. Моделювання систем / В. М. Томашевський. — К. : Видавнича група BNV, 2007. — 352 с.
5. Щербатенко В. В. Регулирование технологических процессов производства хлеба и повышение его качества /
В. В. Щербатенко. — М. : Пищевая промышленность, 1976. — 232 с.
6. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. — К. : Логос, 2002. — 365 с.
2. Кононов Д. А. Эффективные стратегии формирования сценариев поведения сложных систем в АСУ ЧС / Д. А. Ко-нонов // Автоматика и телемеханика. — 2001. — № 2. — С. 170—181.
3. Юдицкий С. А. Сценарный подход к моделированию поведения бизнес-систем / С. А. Юдицкий. — М. : Синтег, 2001. — 108 с.
4. Томашевський В. М. Моделювання систем / В. М. Томашевський. — К. : Видавнича група BNV, 2007. — 352 с.
5. Щербатенко В. В. Регулирование технологических процессов производства хлеба и повышение его качества /
В. В. Щербатенко. — М. : Пищевая промышленность, 1976. — 232 с.
6. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. — К. : Логос, 2002. — 365 с.
Downloads
-
PDF (Українська)
Downloads: 176
Abstract views: 120
Published
2010-11-12
How to Cite
[1]
S. S. Sharuda and V. D. Kyshenko, “Application of scenario method for managing of bakery production”., Вісник ВПІ, no. 2, pp. 13–16, Nov. 2010.
Issue
Section
Automation and information-measuring equipment
License
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).