CLEANING OF EFFLUENTS OF PRODUCTION OF FOOD OILS

Authors

  • V. V. Diachok National University «Lviv Polytechnics»
  • S. I. Huhlych National University «Lviv Polytechnics»
  • A. O. Marakhovska National University «Lviv Polytechnics»

Keywords:

effluents, emulsion, emulsifier, diffusion

Abstract

The results of research of structure of emulsion that appears in the effluents of productions of food oils have been presented in this article. The type of emulsifier is found out; the effective method of destruction of emulsions is substantiated on the basis of their composition. The method of destruction emulsion, that provides the quality cleaning of effluents, and does not result in formation of additional pollutants, has been offered.

Author Biographies

V. V. Diachok, National University «Lviv Polytechnics»

Dr. Sc. (Eng.), Professor, Professor the Chair of Environment and Balanced Ecosystem Exploitation

S. I. Huhlych, National University «Lviv Polytechnics»

Cand. Sc. (Eng.), Assistant Professor of the Chair of Environment and Balanced Ecosystem Exploitation

A. O. Marakhovska, National University «Lviv Polytechnics»

Post-Graduate Student the Chair of Environment and Balanced Ecosystem Exploitation

References

1. Saknevych Y. Studying of optimal parameters of exploiting ultrafiltrating systems during waste water treatment /
Y. Saknevych, M. Malovanyy, V. Dyachok // Research and application of new technologies in wastewater treatment and municipal solid waste disposal in Ukraine, Sweden and Poland. Stockholm. — 2009. — No. 14. — Pр. 17—24.
2. Ефективне очищення стічних вод /[Т. Шматко, Л. А. Чепелевська, Г. І. Баторшина та ін.] // Харчова і переробна промисловість. — 1998. — № 6. — С. 27.
3. Рашевська Т. Переробка органічних відходів / Т. Рашевська // Харчова і переробна промисловість. —1998. — № 5. — С. 20.
4. Созанський С. Двоступеневе очищення стічних вод / С. Созанський // Харчова і переробна промисловість. — 1998. — № 2. — С. 23—24.
5. Фізична та колоїдна хімія : навч. пос. / А. І. Костржицький, О. Ю. Калінков, В. М. Тіщенко, О. М. Берегова. — К. : Центр учбової літератури, 2008. — 496 с.
6. Езау К. Анатомия семян ; пер. с анг. — Т. 1 / К. Езау. — М. : Мир, 1986. — 384 с.
7. Поліщук В. М. Тваринні та рослинні жири як сировина для виробництва біодизеля (узагальнення досвіду) /
В. М. Поліщук // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України : зб. наук. праць. — 2010, Вип. 144. — 125 с.

Downloads

Abstract views: 149

Published

2016-03-16

How to Cite

[1]
V. V. Diachok, S. I. Huhlych, and A. O. Marakhovska, “CLEANING OF EFFLUENTS OF PRODUCTION OF FOOD OILS”, Вісник ВПІ, no. 1, pp. 23–26, Mar. 2016.

Issue

Section

Ecology, ecological cybernetics and chemical technologies

Metrics

Downloads

Download data is not yet available.