CLEANING OF EFFLUENTS OF PRODUCTION OF FOOD OILS
Keywords:
effluents, emulsion, emulsifier, diffusionAbstract
The results of research of structure of emulsion that appears in the effluents of productions of food oils have been presented in this article. The type of emulsifier is found out; the effective method of destruction of emulsions is substantiated on the basis of their composition. The method of destruction emulsion, that provides the quality cleaning of effluents, and does not result in formation of additional pollutants, has been offered.
References
Y. Saknevych, M. Malovanyy, V. Dyachok // Research and application of new technologies in wastewater treatment and municipal solid waste disposal in Ukraine, Sweden and Poland. Stockholm. — 2009. — No. 14. — Pр. 17—24.
2. Ефективне очищення стічних вод /[Т. Шматко, Л. А. Чепелевська, Г. І. Баторшина та ін.] // Харчова і переробна промисловість. — 1998. — № 6. — С. 27.
3. Рашевська Т. Переробка органічних відходів / Т. Рашевська // Харчова і переробна промисловість. —1998. — № 5. — С. 20.
4. Созанський С. Двоступеневе очищення стічних вод / С. Созанський // Харчова і переробна промисловість. — 1998. — № 2. — С. 23—24.
5. Фізична та колоїдна хімія : навч. пос. / А. І. Костржицький, О. Ю. Калінков, В. М. Тіщенко, О. М. Берегова. — К. : Центр учбової літератури, 2008. — 496 с.
6. Езау К. Анатомия семян ; пер. с анг. — Т. 1 / К. Езау. — М. : Мир, 1986. — 384 с.
7. Поліщук В. М. Тваринні та рослинні жири як сировина для виробництва біодизеля (узагальнення досвіду) /
В. М. Поліщук // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України : зб. наук. праць. — 2010, Вип. 144. — 125 с.
Downloads
-
PDF (Українська)
Downloads: 349
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).