Analysis of the stable development of enterprises by rationing Hurst's scope

Authors

  • O. H. Yankovyi Одеський державний економічний університет
  • O. M. Honcharenko Одеський державний економічний університет

Keywords:

resistance enterprises, management resistance, r/s-analysis, valuation method scope hurst 

Abstract

In article the method of normalized Hurst's scope and its application for forecasting of development of the enterprise is considered. It is shown that the given method allows to define properties of a tendency of development of the enterprises and to distinguish the stochastic and chaotic nature of fluctuations of values of economic indicators, including risk indicators.

Author Biographies

O. H. Yankovyi, Одеський державний економічний університет

завідувач кафедри економіки підприємства

O. M. Honcharenko, Одеський державний економічний університет

доцент кафедри фінансового менеджменту та фондового ринку

References

1. Социально-экономический потенциал устойчивого развития / под. ред. Л. Г. Мельника, Л. Хенса. — Сумы : ИТД «Университетская книга», 2007. — 1120 с.
2. Скрібіцький О. М. Антикризовий менеджмент : навч. посіб. / О. М. Скрібіцький. — К. : ЦУЛ, 2009. — 568 с.
3. Крамаренко Г. О. Фінансовий аналіз / Г. О. Крамаренко, О. Є. Чорна. — К. : ЦУЛ, 2008 . — 392 с.
4. Ширяев А. И. Основы стохастической финансовой математики / А. И. Ширяев. — М. : Фазис, 1998. — 489 с.
5. Вильямс Б. Торговый хаос / Б. Вильямс. — М. : ИК Аналитика, 2000. — 320 с.
6. Mandelbrot B. B. Fractals: form, chance and dimension. San Francisco: Freeman Comp, 1977. — 365 p.
7. Hurst H. E. Long-term Storage of Reservoirs. Transactios of the American Society of Civil Engineers, 1951. — 166 p.

Downloads

Abstract views: 128

Published

2010-11-12

How to Cite

[1]
O. H. Yankovyi and O. M. Honcharenko, “Analysis of the stable development of enterprises by rationing Hurst’s scope”, Вісник ВПІ, no. 2, pp. 35–38, Nov. 2010.

Issue

Section

Economics and management

Metrics

Downloads

Download data is not yet available.