Математична модель кривої намагнічування електричного двигуна постійного струму з послідовним збудженням для задач оптимізації - Мокін, Б. І.; Мокін, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано математичну модель кривої намагнічування електричного двигуна постійного струму з послідовним збудженням, придатну для розв'язання задач оптимізації електроприводів на основі цього класу електродвигунів, і запропоновано алгоритм ідентифікації такої моделі.