Моделі ущільнення текстів на основі абстрактних синтаксичних дерев - Лужецький, В. А.; Моторний, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Представлені моделі ущільнення текстів, складених формалізованими мовами, та запропонована модифікація методу ущільнення текстів на основі абстрактних синтаксичних дерев, що забезпечує ущільнення без втрат