ПІДХОДИ ДО СТВОРЕННЯ МОДЕЛІ ДАНИХ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ - Виклюк, Я. І.; Савєлєв, В. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано проблеми інформаційного забезпечення сфери туризму. Запропоновано підхід до побудови моделі даних туристичної сфери, який полягає у введенні моделі нормальної ситуації території та моделі стандартних потреб споживача. Визначено основні особливості та проблеми запропонованого підходу.