ЛІНЕАРИЗАЦІЯ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПЕРЕТВОРЕННЯ АНАЛОГО-ЦИФРОВИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ З ВИСОКОЮ РОЗДІЛЬНОЮ ЗДАТНІСТЮ - Кочан, Р. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод визначення інтегральної нелінійності характеристики перетворення (ХП) аналого-цифрових перетворювачів (АЦП), який базується на програмному опрацюванні результатів аналого-цифрового перетворення вихідних напруг багаторезистивного подільника напруги, підключеного до джерела взірцевої напруги АЦП, який працює в умовах зміни порядку включення резисторів. Запропонований метод забезпечує високу точність визначення значення інтегральної нелінійності ХП АЦП у тестових точках, напруга яких формується подільником, та рівномірний розподіл тестових точок по діапазону перетворення АЦП. Метод може використовуватися для калібрування АЦП в інформаційно-вимірювальних системах.