ДЕЯКІ ГРАНИЧНІ ТЕОРЕМИ ПРО ПЛАНАРНІ ГРАФИ, КАРТИ ОЗНАК ТА ЇХ УЗАГАЛЬНЕННЯ - Борзих, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
У задачах моделювання необхідно оцінити можливість створення простого графа перед конструюванням його графічного зображення. Запропоновано метод «конструктивної побудови графів», доведено теореми про граничну кількість можливих зв’язків, що не перетинаються, для N елементів (вузлів) на площині та інших поверхнях. Доведено аналогічні теореми про розфарбування.