Потенціометричні засоби вимірювання активності іонів складових елементів гумусу в ґрунті - Дідич, В. М.; Васілевський, О. М.; Поджаренко, В. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано три нових схемних реалізації потенціометричних засобів вимірювання активності іонів, наведено їх рівняння перетворення та досліджено характеристики зміни похибок квантування. На основі довідникових відомостей про похибки складових елементів, що використовуються для побудови запропонованих засобів вимірювання та похибок квантування розраховано сумарні похибки засобів вимірювання та дано рекомендації щодо можливих шляхів підвищення вірогідності контролю активності іонів складових елементів гумусу в ґрунті.