Стратегії самокалібрування характеристики перетворення АЦП порозрядного кодування з ваговою надлишковістю - Азаров, О. Д.; Кадук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто різні стратегії самокалібрування ваг розрядів АЦП порозрядного врівноваження із ваговою надлишковістю, побудованого на неточному ЦАП. Проаналізовано надлишкові позиційні системи числення, їх основні види, поняття абсолютної і відносної вагової надлишковості. Наведено структурні схеми перетворювачів форми інформації на основі НПСЧ і граф-схеми алгоритмів калібрування, їх характеристики перетворення. Доведено, що збільшуючи кількість неточних розрядів, необхідно використовувати стратегію самокалібрування з осередненням на розгортках.