Діагностування матеріалів для технічних експертиз та процесів обробки металів тиском - Нахайчук, О. В.; Огородніков, В. А.; Музичук, В. І.; Деревенько, І. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Визначено підходи до діагностування механічних характеристик матеріалів, а також методики визначення параметрів їх технологічного паспорта на основі феноменологічної теорії здеформованості. Визначення вказаних характеристик дозволяє без проведення трудомістких експериментальних досліджень проводити вибір матеріалів для процесів холодного пластичного деформування, а також дає можливість прогнозування технологічної спадковості заготовок на різних етапах їх формоутворення.