Вибір параметрів дросельного гідродвигуна електрогідравлічного стежного привода з керуванням зусиллям на вихідному органі - Дерібо, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано методику визначення основних параметрів дросельного гідродвигуна електрогідравлічного стежного привода для випадку, коли цей привод має забезпечити силовий вплив на об'єкт навантаження у вигляді комбінації постійної складової і моногармонічних коливань сили із заданим діапазоном частот і амплітуд. Методика дозволяє забезпечити бажаний закон навантаження з мінімальними витратами енергії гідростанцією.