Метод визначення періодичності контролю і допустимих величин параметрів для систем діагностування - Кутін, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу визначення оптимальних керувальних показників за прийнятим критерієм оптимальності і для двох класів контрольних операцій під час діагностування: за вимірюванням параметрів і пошуком несправностей. Запропоновано метод і математичну модель для визначення оптимальної періодичності контролю технічного стану елементів за статистичними оцінками функції відновлення.