Порівняльний аналіз показників вихорокамерного дизеля під час роботи на біодизельному пальному українського виробництва - Семенов, В. Г.; Васильєв, І. П.; Петренко, О. Е. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Зроблено експериментальне порівняння характеристик біодизельного пального і дизельного пального нафтового походження, економічних і екологічних показників вихорокамерного дизеля під час роботи на біодизельному пальному. Встановлено, що за економічними показниками біодизельне пальне перевищує ефективність дизельного пального. Основним недоліком випробуваних палив рослинного походження є низька температура спалаху, що не відповідає закордонним стандартам на біодизельне пальне. Рекомендовано зменшити вміст метанолу в біодизельному пальному.