Енергетичний потенціал альтернативної енергетики в Україні - Петрук, В. Г.; Коцюбинська, С. С.; Мацюк, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядається енергетичний потенціал альтернативної енергетики в Україні, зокрема у Вінницький області, а саме: енергії вітру, сонця, гідроенергії малих річок, біомаси та інших відновлювальних джерел енергії. Обґрунтовується висновок, що використання альтернативної енергії допоможе розв'язати енергетичну кризу України та покращить стан довкілля.