Математичне моделювання котельних установок на газоподібному паливі для тренажерів операторів котелень - Головченко, О. М.; Студинський, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто роботи, пов'язані з пуском промислово-опалювальної котельні. Описано метод логіко-числового моделювання енергетичних виробництв для підготовки їх експлуатаційного персоналу. Створено та проаналізовано математичну модель теплової схеми промислової котельні та її устаткування.