Узагальнена математична модель просторово-оптичного перетвоорення кутової швидкості та моменту інерції в задачах аналізу і синтезу - Ведміцький, Ю. Г.; Кухарчук, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено узагальнену математичну модель просторово-оптичного перетворення кутової швидкості та моменту інерції тіл обертання. Показано, що запропонована модель може бути використана для розв'язання задач аналізу та синтезу профілів чутливих елементів перетворювачів.