Мікроелектронний витратомір на основі транзисторної структури з активним індуктивним елементом - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Ющенко, Ю. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано можливість перетворення витрат газового середовища на основі автогенераторного пристрою, що складається з трьох біполярних транзисторів, а також електричного моста, в плечі якого включені чутливі елементи на основі напівпровідникових діодів. Отримані аналітичні залежності функції перетворення і рівняння чутливості. Теоретичні та експериментальні дослідження показали, що чутливість розробленого витратоміра з частотним виходом складає 32...56 кГц/л/год.