Ієрархічне структурування бази знань медичної системи телемоніторингу стану організму людини - Роїк, О. М.; Гнатюк, В. В.; Власюк, Н. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблеми, викликані громіздкістю бази знань (БЗ) експертної системи, яка керує процесом діагностування стану організму людини та прийняттям рішень про способи його корекції у системах телемоніторингу. Показано, що ієрархічне структурування БЗ, значно спрощує процес її розроблення та модифікації, зменшує потреби у обчислювальних ресурсах і дозволяє організувати динамічну компоновку БЗ експертної системи в запропонованій структурі системи телемоніторингу стану організму людини.