Моделювання та оптимізація корпоративних мереж - Чуприна, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
З подальшим поширенням комп'ютерізації суспільства і розвитком мережі Інтернет, зростає попит на встановлення корпоративних мереж. Методи синтезу (оптимізації) корпоративних мереж, як "з нуля", так і з початкової структури, дозволяють досягнути економічної вигоди та підвищення якості послуг зв'язку. Якісний рівень оптимізаціїї мереж неможливий без використання перспективних мережевих технологій, таких як ATM та MPLS. Запропоновано метод оптимізації комп'ютерної мережі, що задовольняє ці аспекти, та наведено приклад його застосування.