Нечіткі множини в задачах прогнозування часових послідовностей - Кондратенко, Н. Р.; Чеборака, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто використання інтервальних функцій належності в задачах прогнозування часових послідовностей. Розроблено метод побудови інтервальних нечітких моделей прогнозування часових послідовностей. Побудовано інтервальну нечітку модель прогнозування хаотичної часової послідовності Макей-Гласа, яка продемонструвала високу якість прийняття рішень.