Екологічно-безпечне використання ґрунтів та вартісна оцінка втрат родючості - Євсєєва, М. В.; Врублевська, Б. М.; Гандзій, Н. В.; Гордієнко, О. А.; Звуздецька, Н. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено результати еколого-агрохімічного дослідження основних типів ґрунтів сільськогосподарського підприємства Вінницької області. Проведено оцінку вартості витрат, необхідних для компенсації складових родючості. Розроблено пропозиції щодо поліпшення екологічного стану ґрунтів.