Нова технологія магнітогідродинамічної очистки води та інформаційно-вимірювальна система для її контролю - Шабатура, Ю. В.; Грицюк, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено фізичні принципи роботи магнітогідродинамічних систем очистки води. На основі експериментальних досліджень запропоновано метод оптимального керування магнітогідродинамічною системою із застосуванням інтегрованої інформаційно-вимірювальної системи контролю вихідної напруги і регулювання швидкості вхідного потоку води.