Ефективність оцінювання активності акупунктури людини на основі вимірювальної інформації - Азаров, О. Д.; Галаган, О. Я.; Максимчук, О. Ю.; Снігур, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено критерії для опису ефективності щодо адекватнішого оцінювання активності акупунктури людини за допомогою вимірювальної системи на базі АЦП із ваговою надлишковістю. Показано, що використання вказаного перетворювача дозволяє підвищувати точність та швидкодію вимірювань відповідних інформативних параметрів необхідних для діагностування стану здоров’я людини. При цьому найвища ефективність застосування діагностичної системи буде у випадку використання у її складі АЦП з надлишковою системою числення з основою в межах від 1,6 до 1,7.