Виробнича функція як засіб вдосконалення економічних досліджень - Грабовецький, Б. Є.; Мороз, О. В.; Савчук, Л. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Оцінено подальші перспективи використання математичних методів в економіці. Зокрема розглянуто виробничу функцію як специфічну економіко-статистичну модель, яка відображає залежність обсягу випуску продукції від факторів виробництва, а також економічний зміст параметрів виробничих функцій та наведено їх інтерпретацію. Запропоновано методику проведення економічного аналізу та прогнозування на основі виробничої функції. Пропоновані методики проведення економічних досліджень апробовані на підставі даних ВАТ «Вінницький олійножировий комбінат».