Система газового аналізу для газифікованих житлових приміщень - Петрук, В. Г.; Васильківский, І. В.; Іщенко, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблему забруднення житлових газифікованих приміщень продуктами спалювання природного газу у побутових умовах і механізм утворення шкідливих речовин, які виділяються при цьому. Охарактеризовано сучасний стан газо-аналізаторного обладнання. Розроблено структурну схему та алгоритм роботи системи газового аналізу для газифікованих житлових приміщень.