МЕТОД ТА ЗАСОБИ МУЛЬТИСПЕКТРАЛЬНОГО ТЕЛЕВІЗІЙНОГО ВИМІРЮВАЛЬНОГО КОНТРОЛЮ СТАНУ НЕОДНОРІДНИХ БІОЛОГІЧНИХ СЕРЕДОВИЩ - Кватернюк, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Вдосконалено метод та розроблено засоби мультиспектрального телевізійного вимірювального контролю стану неоднорідних біологічних середовищ. Метод полягає у вимірюванні мультиспектральних параметрів неоднорідних біологічних середовищ за умов дифузного освітлення вузькосмуговими джерелами випромінювання з відомими спектральними характеристиками та аналізі отриманих мультиспектральних зображень з опосередкованим визначенням біофізичних і структурних параметрів. Засоби дозволяють здійснювати мультиспектральний телевізійний вимірювальний контроль стану неоднорідних біологічних середовищ на основі їх біофізичних і структурних параметрів.