ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ СТАБІЛІЗАЦІЇ ТИСКУ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ РЕГУЛЬОВАНОГО ТА НЕРЕГУЛЬОВАНОГО ЕЛЕКТРОПРИВОДА ЕКСТРУДЕРА - Халімовський, О. М.; Сокольський, О. Л.; Сівецький, В. І.; Мікульонок, І. О.; Ніколаєв, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
На основі математичного моделювання роботи екструдера з наявною гармонічною складовою тиску полімеру в зоні екструзії досліджується ступінь демпфування цих коливань із застосуванням екструдера: з регульованим електроприводом; з нерегульованим електроприводом, що має новий механічний демпфувальний пристрій в конструкції шнека.