Методи ідентифікації та аналіз похибок вимірювань змінюваних з часом фазових зсувів - Гульчак, Ю. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуті методи і алгоритми попередньої ідентифікації форми функціональних залежностей плавнозмінюваних фазових зсувів, придатні для експрес-аналізу в системах реального часу. Проведена оцінка похибки вимірювання накопичення фазового зсуву в лазерних системах вимірювання переміщень. Отримані вирази для розрахунку СКВ із наближено відомою функцією зміни вимірюваної величини.