ОПЕРАТИВНА ОПТИМІЗАЦІЯ РЕЖИМІВ ЕНЕРГОСИСТЕМ ЗА НАПРУГАМИ ТА РЕАКТИВНИМИ ПОТУЖНОСТЯМИ З ВИБОРОМ ЕФЕКТИВНИХ КЕРУВАЛЬНИХ ВПЛИВІВ - Черненко, П. О.; Прихно, В. Л.; Трубіцин, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено алгоритм мінімізації цільової функції методом другого порядку рішення задачі оперативної оптимізації режиму енергосистеми за напругою та реактивною потужністю. Викладено методику визначення мінімальної кількості керуючих дій.