Ангармонічні коефіцієнти та пружні модулі Cu і твердих розчинів Cu-Sn, визначені за рентген-дифрактометричними даними - Бабюк, Т. І.; Авдєєв, С. Г.; Зузяк, П. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
На основі експериментальних даних температурних залежностей відносних інтергральних інтеснивностей рентгенівських дифракцій Cu і твердих розчинів Сu-Sn в інтервалі 293...923 К визначено коефіцієнти квазіпружної сили і ангармонічні коефіцієнти 3-го та 4-го порядків цих матеріалів. Проведено кількісний аналіз характеру міжатомної взаємодії, а також визначено компоненти тензора пружних модулів Cijkl названих матеріалів. Проілюстровано можливі застосування одержаних результатів для визначення механічної стабільності промислових сплавів.