Оцінка діяльності молокопереробних підприємств в післяприватизаційний період - Бєлінська, Н. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз діяльності ВАТ «Вінницький міський молочний завод» (ВММЗ), який у 1998 році був на межі банкрутства. Після приватизації роботу ВММЗ не можна вважати ефективною, тому що внаслідок систематичного подорожчання сировини зростає собівартість продукції, що супроводжується збитковістю підприємства. Майже не зростає обсяг продажу молочної продукції. Причинами цього є: технічні складності змін асортименту, підтримування високої заробітної плати, яка не відповідає темпам росту продуктивності праці, вимоги державних організацій, прагнення зберегти свою частку на ринку та інші.