СИСТЕМА КЕРУВАННЯ МАСЛОЗБИВАЧА БЕЗПЕРЕРВНОЇ ДІЇ З УРАХУВАННЯМ ЗАПІЗНЕННЯ ОТРИМАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО СТАН ТЕХНОЛОГІЧНОГО ОБ’ЄКТА - Богачук, В. В.; Граняк, В. Ф. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання, пов’язані з оціночними характеристиками існуючих рішень щодо стабілізації вологості вершкового масла у разі її відхилення від нормального значення, зумовленого комплексним впливом неконтрольованих збурювальних факторів на стадії резервуарного дозрівання вершків, та запропоновано підходи до побудови системи керування маслозбивачем безперервної дії, що дають можливість компенсувати ці впливи за рахунок автоматичної зміни кутової швидкості механізму збивача з урахуванням запізнення отримання інформації про стан технологічного об’єкта.