Удосконалення схем регуляторів подачі насосів гідросистем, чутливих до навантаження, та їх статичні характеристики - Бурєнніков, Ю. А.; Козлов, Л. Г.; Репінський, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз розвитку схем автоматичних регуляторів потоку для насосів змінного робочого об'єму в гідросистемах чутливих до навантаження. Розглядаються статичні характеристики насосів. Запропоновано нову схему регулятора насоса для мобільних робочих машин, в гідравлічній схемі якого знайдено можливість реалізувати в одному регуляторі спосіб комбінованого керування, у якому забезпечується стабілізація потоку від насоса, і також робота насоса з постійною потужністю.