Методи генерації девіантно-нормальних розподілів ймовірностей - Колодний, В. В.; Седлецький, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описані нові методи та алгоритми генерації "майже" нормальних розподілів з девіантністю "розтягнутість хвостової частини": метод часткового домішування та метод суміші-композиції. Запропонована методика тестування генераторів ДНР, яка ґрунтується на порівняльному аналізі числових, графічних та вербальних елементів. Розроблена комп'ютерна програма-генератор ДНР для моделювання запропонованих методів та алгоритмів