ХАРАКТЕРИСТИКА ПОТЕНЦІАЛУ СОЦІАЛЬНОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ КРАЇНИ - Чорнодід, І. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розкрито категорію потенціалу соціальної конкурентоспроможності країни. Запропоновано підходи до визначення соціально-економічного потенціалу та загальну модель дослідження потенціалу соціальної конкурентоспроможності країни, розкрито основні її складові. Також проведено аналіз демографічних показників України, показників бідності, рівня безробіття. Доведено, що забезпечення високого рівня потенціалу соціальної конкурентоспроможності країни можливе за умов поліпшення трудоресурсного потенціалу, а саме його інноваційного фактора. Розкрито головні індикатори якості життя.