БЕЗДЕМОНТАЖНИЙ МЕТОД ТЕСТУВАННЯ СТАНУ ЕЛЕКТРОДІВ ТЕРМОЕЛЕКТРИЧНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ - Кочан, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Створено метод тестування стану термоелектричних перетворювачів на місці їх експлуатації шляхом визначення еквівалентного часу їх експлуатації. Метод не вимагає демонтажу термоелектричних перетворювачів, проводиться в процесі їх експлуатації. Умовою проведення тестування є сталість температури робочого кінця на час тестування. Отриманий еквівалентний час експлуатації термоелектричного перетворювача дає можливість визначити його місце у моделі похибки дрейфу функції перетворення та набутої термоелектричної неоднорідності.