ЗАЛЕЖНІСТЬ ЦІЛЬОВОЇ ФУНКЦІЇ В ЗАДАЧАХ КОМБІНАТОРНОЇ ОПТИМІЗАЦІЇ ВІД БАГАТЬОХ ЗМІННИХ ТА ГІБРИДНІ АЛГОРИТМИ - Тимофієва, Н. К. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано, що цільова функція в задачах комбінаторної оптимізації може залежати як від однієї так і від кількох змінних, якими є комбінаторні конфігурації різних типів. Задачі, цільова функція в яких залежить від багатьох змінних, розбиваються на підзадачі і потребують для свого розв’язання розроблення комбінованих (гібридних) алгоритмів.