ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ДОСЛІДНИЦЬКИХ УМІНЬ СТУДЕНТІВ ТЕХНІЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ - Клочко, В. І..; Бондаренко, З. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблему, що стосується підготовки студентів технічних університетів для наукової роботи; методологічні підходи, принципи, структуру, зміст, методи й форми підготовки майбутніх фахівців до дослідницької наукової діяльності. Значну увагу приділено формуванню творчого мислення студентів у процесі навчання математики. Головний компонент методичної системи — комп’ютерна орієнтація. Використовуючи комп’ютерні математичні системи, такі як MathCAD, Maple та інші, студент може: вдосконалювати техніку програмування та уміння зосереджувати увагу на аналізі методів, занурюватись в особливості таких понять, як обумовленість задачі, стабільність методу, оцінка результатів обчислень. Результати дослідження показують, що ефективність підготовки сучасних фахівців, розвитку їх професійного потенціалу складається в такій організації навчального процесу у технічних університетах, що дозволяє залучати студентів у дослідницьку діяльність протягом всього навчання.