РЕЖИМ КЕРОВАНОГО ЗЧЕПЛЕННЯ БЛОКІВ ЗАШИФРОВАНОГО ТЕКСТУ - Дмитришин, О. В.; Лужецький, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
В контексті дослідження структури роботи блокових симетричних шифрів запропоновано модель керованого режиму зчеплення блоків зашифрованого тексту. Виділено основні етапи роботи симетричних блокових шифрів в режимі зчеплення блоків зашифрованого тексту, на підставі якого отримано режим симетричного блокового шифрування, що виконує одночасне шифрування в режимі керованого CBC та режимі ECB.