АЦП із змінною тривалістю тактів врівноваження на основі НПСЧ - Решетнік, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Одним з перспективних напрямків розвитку АЦП порозрядного наближення є їхня побудова з використанням надлишкових позиційних систем числення (НПСЧ). Використання при цьому змінної тривалості тактів врівноваження дає можливість максимально використати потенціал вагової надлишковості. Запропоновано структуру порозрядного АЦП зі змінною тривалістю тактів врівноваження на основі надлишкових позиційних систем числення виду 0,1 та 1,-1 та структуру пристрою для завдання конрат імпульсів різної тривалості для такого АЦП.