Характеристики конічних газових підвісок з поздовжніми канавками змінної глибини - Федотов, В. О.; Федотова, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Для конічної підвіски з поздовжніми канавками, глибина яких зменшується по ходу течії газу, знайдено безрозмірні конструктивні параметри канавок, що забезпечують їй збільшення радіальної жорсткості та радіальної підйомної сили у порівнянні з конічною підвіскою з оптимальними параметрами канавок сталої глибини за майже однакових енергетичних витрат.