Математичні моделі режиму монорозділення часу корпоративних інформаційних систем - Биков, М. М.; Мафута, Т.; Кривенко, А. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Удосконалено математичну модель режиму монорозділу часу (РМОРЧ), яка відрізняється від існуючих тим, що враховує ефект повторної передачі спотвореного блоку даних, її використання дозволяє прогнозувати можливе явище перевантаження кільцевого каналу зв’язку. Виконано оцінювання адекватності одержаної моделі, яка показала високий ступінь її відповідності процесу управління доступом до ланки зв’язку корпоративної інформаційної мережі.