Дослідження гідроприводу змішувального пристрою реактора установки з виробництва біодизеля - Петрусь, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано конструкцію змішувального пристрою реактора установки з виробництва біодизеля, в якому приводом є шестеренний гідромотор. Таке виконання дозволяє регулювати параметри обертання робочого органу і забезпечує стабільність та стійкість роботи змішувальних пристроїв, надає можливість їх використання для вибухо- та пожежонебезпечних середовищ. Запропоновано і досліджено математичну модель гідроприводу змішувального пристрою, яка дозволяє проводити вивчення загальних закономірностей робочих процесів в гідросистемі, а також розв’язувати задачі розрахунку й проектування гідроприводів змішувальних пристроїв подібного призначення.