Визначення контурних ознак бінарного зображення - Скорюкова, Я. Г.; Кормановський, С. І.; Мельник, О. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано структурно-зв’язностну модель бінарного зображення для використання її в задачах виділення контуру та формування центру зв’язності.