Фільтраційне сушіння як енергозбережний метод зневоднення матеріалів - Ханик, Я. М.; Ковальчук, О. В.; Ханик, А. Я.; Римар, Т. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено високоефективний і енергозбережний метод зневоднення матеріалів. Суть методу полягає у тому, що теплоносій під дією перепаду тисків рухається через пористу структуру газопроникного матеріалу. Досліджено гідродинаміку, кінетику сушіння і якісні характеристики виробів. Отримано математичні залежності, що дають змогу спрогнозувати процес сушіння і забезпечити необхідну механічну міцність і задану геометричну форму об’єкту.