Використання сонячної енергії у сушильних камерах для деревини - Іванішена, К. В.; Ніколайчук, І. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано конструкцію сушильної камери для деревини, у якій за додаткове джерело теплової енергії використовується сонячний колектор. Також в цій установці передбачається часткова утилізація тепла відпрацьованого теплоносія на нагрів повітря, що подається в сушильну камеру. Таке виконання дозволяє знизити встановлену потужність електроприводу аеродинамічного рециркуляційного нагрівача і заощадити на витраті електроенергії для його роботи. Запропоновано методику і алгоритм здійснення оптимального управління тепломасообмінним процесом робочої камери запропонованої сушарки. Вибрані ефективні режими сушіння.